Er tandtråd lige så slemt for miljøet som plastiksugerøret?

Er tandtråd lige så slemt for miljøet som plastiksugerøret?


Alternativer til plastiksugerøret er i højsædet lige nu. Men hvorfor har den samme trend ikke slået sig fast i tandtrådens verden?


Har du nogensinde tænkt to gange over at bruge tandtråds-prøverne, de giver dig efter hvert besøg?
Det er det tid til.


Fordi miljøpåvirkningerne og sundhedspåvirkningerne forbundet med generisk tandtråd kan overraske dig.


Er tandtråd vigtigere end at børste tænder?


Måske overstråler plastiksugerør tandtråd på det bæredygtige marked, fordi...
Folk bruger faktisk ikke tandtråd?
Hvis det er tilfældet, vil jeg efterlade dig med denne tanke: Målet med at børste dine tænder er at slippe af med bakterier og plakophobning, der kan føre til oral sygdom...


Men at børste dine tænder når kun de forreste og bageste overflader af dine tænder, hvilket efterlader 35 % af plak- og bakterieophobningen urørt.
Faktisk indrømmer læge i tandkirurgi Ann Laurent, "hvis du skulle vælge en, er tandtråd vigtigere end at børste, hvis det gøres korrekt," da sprækkerne mellem dine tænder skaber et perfekt hjem for bakterier til at feste sig.
Så måske har du brug for at høre det fra en, der ikke er din tandlæge...


Hvis du ikke allerede bruger tandtråd dagligt, burde du gøre det!


Hvordan er tandtråd dårligt for miljøet?


I begyndelsen af anti-sugerørbevægelsen blev der brugt 182,5 milliarder plastiksugerør hvert år alene i USA, hvilket gør dem til en massiv bidragyder til plastikforurening.
Tilsvarende, hvis hver person i USA brugte tandtråd i henhold til ADA-anbefalinger, ville 2,5 milliarder tandtrådsdispensere blive smidt ud hvert år.
Du tænker måske, at 2,5 vs. 182,5 milliarder ikke er noget... men overvej størrelsen af hver vare. Tandtrådsdispensere vejer omkring 144 gange mere end et sugerør.
Det er en enorm mængde plastikaffald.
Og ligesom engangsplastiksugerør, er tandtrådsdispensere ikke genanvendelige eller genanvendelige - disse typer plastik når normalt ikke engang en losseplads.


Faktisk efterlades 32 % af engangsplastikken til at strømme ud i vores have. Det er det samme som at hælde en skraldebil af plastik i havet hvert minut.
Ud over skaderne forårsaget af tandtrådsdispensere, er selve tandtråden lavet af nylon belagt med syntetisk voks - den er ikke biologisk nedbrydelig og derfor ikke genanvendelig. Endnu værre så gør det robuste design af tandtråd det muligt at vikle sig rundt om og kvæle dyrelivet.


Er tandtråd også giftigt for mennesker?


Har du nogensinde fået råd fra en ven om at stoppe med at bruge non-stick pander?
Dette skyldes, at non-stick pander er belagt med giftige kemikalier kaldet polyfluoralkyl stoffer (PFAS), der kan udvaskes i din mad - og ende i din blodbane. PFAS'er er forbundet med leverskader, kræft og udviklingsproblemer. De kan kompromittere immunsystemet og blive hængende i kroppen og miljøet i årevis.
Ligesom non-stick pander indeholder generisk tandtråd også spor af giftige kemikalier.
Ved at bruge generisk tandtråd dagligt, kan du ubevidst indtage disse kemikalier, så de kan sive ind i din krop og miljøet.
En undersøgelse fra 2008 - yikes... det var 14 år siden, og spørgsmålet bliver stadig sjældent talt om? — viste, at kvinder, der brugte Oral-B Glide tandtråd, havde forhøjede niveauer af PFAS i deres blod (sammenlignet med kvinder, der ikke brugte tandtråd).


Men bare rolig - ikke-giftige tandtrådsmaterialer findes, så lad os dykke ned i nogle alternativer.


Hvad er nogle sikre, miljøvenlige tandtrådsalternativer?


Heldigvis er der masser af naturlige tandtrådsmuligheder derude - uden spild - og de har brug for din hjælp til at få den berømmelse, de fortjener.
Her er nogle populære materialeerstatninger til generiske tandtråds- og tandtrådsdispensere:
- Silke: Silketråd er naturligt og biologisk nedbrydeligt. Husk på, at silke ikke er vegansk, og når man høster silke, er det ikke altid grusomhedsfrit. Men vær sikker på, at miljøvenlige tandtrådsmærker nævnt i dette afsnit er 100 % grusomhedsfrie.
- Bambus: Bambustråd er naturligt, biologisk nedbrydeligt og vegansk. Den er også fri for konserveringsmidler, gluten og kunstige farve- og sødestoffer. Mange bambustråde indeholder også aktivt kul, som er i højsædet i disse dage, når det kommer til at rense din mund.
- Majsstivelse: Majsbaseret tandtråd er et andet biologisk nedbrydeligt, vegansk alternativ, der har de samme fordele som bambus - bare en anden mulighed!
- Genopfyldelige dispensere af glas eller metal: Hvis du er kommet ind i en verden af miljøvenlige sugerør, er fordelene her indlysende, da et af hovedmålene er at reducere plastik. Glas- eller metaltrådsdispensere kan genbruges igen og igen, hvilket gør dem til et produkt uden spild.
- Flosser Pro: Dertil naturligvis vores Flosser pro, som benytter en højtryksvandteknologi, der gør du kan komme nemt til i hele din mund og sikrer dig den bedste rengøring uden at skade miljøet.